maanantai 6. toukokuuta 2013

ÄLÄ laihduta -päivä

Kuinka moni meistä kamppailee päivittäin oman painonsa ja syömisensä kanssa? Näkyykö peilistä usein vartalo, joka ei miellytä omaa silmää? Hallitseeko päiviäsi usein ajatus "täydellisemmästä vartalosta", siitä kuinka omasta painosta olisi mahdollisuus vielä pudottaa muutama kilo? Punnitsetko usein, missä ruoassa on vähemmän kaloreita ja mikä ruoka lihottaa vähemmän?Tänään 6.5 vietetään jo neljättä kertaa kansainvälistä Älä laihduta -päivää (International No Diet Day). Suomessa idean taustalla on Turussa toimiva Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Syömishäiriöliiton eli Syli ry:n nettisivuilla päivää kuvaillaan seuraavasti:

Kansainvälinen Älä laihduta -päivä tukee oikeutta voida hyvin koosta riippumatta. Päivä tähtää ennen kaikkea oman itsensä ja kehonsa hyväksymiseen sekä oman kokonsa arvostamiseen. Laihdutuskeskeinen kulttuurimme on luonut käyttäytymis- ja ajatusmalleja, jotka hallitsevat monien ihmisten elämää. Älä laihduta -päivä antaa mahdollisuuden purkaa näitä ajatusrakennelmia ja luoda positiivisempaa, lempeämpää asennetta itseänsä kohtaan.

Päivän sanoma on siis hyvin tärkeä ja monelle myös hyvin ajankohtainen. Toiveena vain olisi, että tällainen päivä ja sen ajatus pysyisi ihmisten mielissä ja myös toiminnan tasolla joka päivä.

 Älä laihduta -päivästä sen oheisohjelmasta löydät lisätietoja Sylin nettisivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti