perjantai 3. toukokuuta 2013

Trenssipulmia

Minulla on tällä hetkellä niinkin isoja ongelmia kuin oikeanlaisen trenssin valitseminen. Hankintalistallani on klassinen, pitkänmallinen beige trenssi, joka istuu hyvin päälle ja joka on kaiken lisäksi kestävästä ja laadukkaasta materiaalista valmistettu. Unelmanani olisi yllätys yllätys Bulberryn klassistakin klassisempi trenssi, mutta tällä hetkellä varani ei valitettavasti kuitenkaan riitä sellaisen hankkimiseen.

No trenssipulmani ratkaistakseni, suuntasin tänään sitten ex tempore Zaraan - liikeesseen, josta yleensä löytää upeita ja hyvin istuvia takkeja ja vielä kohtuuhintaan. Ja tarttuihan sieltä mukaan jotain tälläkin kerralla, nimittäin oheinen vaatimuksiani hyvin vastaava trenssi:


Tuo kyseinen Zaran trenssi (takkia voi käydä kurkkaamassa lähemmin Zaran nettisivuilla) näyttää oikeastaan tuossa kuvassa todella hyvältä. Takki on juuri sopivan pitkä malliltaan ja myös kivan vaalean värinen. Ainoa mutta on se, ettei takki oikein istu päälleni hyvin - tämä seikan tosin huomasin vasta takin kotiini raahattuani. Tarkemmin takkia tarkasteltuani, tulin siihen tulokseen, etten oikein pidä myöskään takin yksityiskodista: vetuketjullisista taskuista ja hihansuista sekä vyöstä. Nuo pienet yksityiskohdat eivät näy oikein tuossa kuvassa, mutta etenkin soljella varustettu vyö vaikuttaa huomattavasti myös takin istuvuuteen. Tosin oikeaoppisesti vyötä ei kai trenssissä kannatakaan pujottaa soljen läpi tai laittaa lenkkeihin, vaan sitoa se rennosti solmuun. Näin ohjeistaa myös Jenna K omassa täydellinen trenssi postauksessaan. Samaisessa postauksessa Jenna listaa muuten myös muita olennaisia täydellisen trenssin ominaisuuksia. Näitä ovat Jennan mukaan:

1. Ryhdikäs, hyvin istuva hartialinja.
2. Kaksirivinen napitus.
3. Leveät, jämäkät kaulukset.
4. Sileä, kauniisti laskeutuva, tarpeeksi tukeva kangas.
5. Polveen tai hieman sen yläpuolelle ylettyvä helma.
6. Klassinen väri.
7. Juuri oikea koko.
8. Kaunissolkinen vyö. Vyötärön kapeimpaan kohtaan sijoittuva vyö tekee siluetista täydellisen.

Valitettavasti Zaran trenssi ei siis vastannut tarkemman sovituksen ja tutkailun jälkeen aivan kaikkia noita Jennan luettelemia trenssin laatukriteereitä. Koska varsinkin istuvuus on tärkeä seikka täydellisen trenssin metsästyksessä, Zaran takki on toistaiseksi vielä vasta sovituksessa, ja harkitsen löytääkö se lopullisen kodin luotani. Päätöstäni viivyttää vielä se, että löysin kuin sattumalta netissä surffailessani myös toisen takin. Kyseessä on Vilan Shina-niminen trenssi, jota löytyy tällä hetkellä ainakin Booztin nettisivuilta. Zaran trenssin tavoin kyseinen takki on myös hyvin klassinen malliltaan ja ainakin kuvasta päätellen myös hyvin istuva. Istuvuutta lisää myös tuo vyö, joka miellyttää minua yksinkertaisuudessaan enemmän kuin Zaran vastaavassa takissa. Ainakin takin oikea väri tosin mietityttää, koska joka nettikaupassa, jossa takki on myytävänä, takki näyttää väriltään aivan erilaiselta. Onneksi kyseisen takin hinta ei päätä huimaa - Vilan trenssi maksaa vain vaivaiset 50 euroa. Tosin en joutunut Zarankaan takista pulittamaan 90 euroa enempää.


Eli summa summarum: tällä hetkellä minulla on siis sovituksessa sekä Zaran trenssi että toivottavasti ensi viikolla saapuva Vilan vastaava takki. Se kumman takin lopulta otan, riippuu nyt ainoastaan siitä, kumpi istuu paremmin päälleni. Yllätyksenä minulle kyllä tuli se, kuinka vaikeaa todella täydellisen trenssin metsästys voikaan olla :)

Oletteko itse löytäneet jo täydellisen trenssin? Entä kumman esittelemäni trenssin te mieluummin ottaisitte, Zaran vai Vilan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti