lauantai 9. helmikuuta 2013

Kevyt päivämeikki

Ajattelin paljastaa teille hiukan oman päivämeikkini saloja. Pidän itse kevyestä, kuulasta ja luonnollisesta meikistä, joka parhaassa tapauksessa kestää iholla koko päivän. Luonnonkauneus kunniaan!

Niin arki- kuin juhlameikissäkin tärkeää on aluksi ihon perusteellinen putsaus ja kosteutus (kerron tarkemmin ihonhoidosta omassa postauksessa). Kun iho on puhdistettu ja kosteutettu, seuraavana vuorossa on meikkivoide tai jokin sävyttävä päivävoide. Itse olen nykyään vannoutunut BB-voiteen käyttäjä. BB-voide on riittävän kevyttä päivämeikkiin, mutta toisaalta se myös peittää ihon pikku virheet, tasoittaa omaa ihonväriä sekä myös hoitaa ja kosteuttaa. Plusssaa myös siitä, että useimmissa BB-voiteissa on suojakerroin. Oma ehdoton BB-voide suosikkini on nykyään Garnierin BB Cream -voidetta. Muita hyviä esimerkkejä BB-voiteista ovat ainakin No7 Beautiful Skin BB sekä Cliniquen Age Defence BB cream. Jos BB-voide ei tunnu peittävän kaikkia ihon pikku virheitä, kuten näppylöitä tai tummia silmänalusia, suosittelen Joe Blascon peitevärejä.

BB-voide ei kaipaa välttämättä seurakseen puuteria, vaan sipaisu poskipunaa tai aurinkopuuteria riittää. Poskipunista suosin itse  voidemaista punaa, joka on helppo levittää sormilla kevyesti poskipäille. Hymyillessä poskipäät saa parhaiten esiin jolloin levitys on kaikista helpointa. Hyvä voidemainen poskipuna on esimerkiksi Maybelinen Dream Touch Blush.
Ihon jälkeen vuorossa ovat kulmakarvat sekä silmät. Kulmakarvoihin sipaisen itse aina Lumenen Shaping Wax - nimistä värillistä kulmakarvageeliä. Kyseinen tuote on ollut jo kauan yksi luottotuotteistani. Tuote sekä muotoilee että antaa kulmille väriä, ja on äärimmäisen nopea ja helppo käyttää.

Päivämeikissä silmiin rittää usein pelkkä ripsiväri. Ennen ripsivärin laittoa silmät kannattaa taivuttaa, jotta saa kaarevammat ja tuuheamman näköiset ripset. Lempiripsareitani ovat Lancomen Hypnose/ Hypnose star sekä Diorshow


Jos ripsivärin lisäksi silmät haluaa rajata, suosittelen jauhemaista rajausväriä. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Make Up Storen Cake Eyliner. Rajauksen tekemiseen tarvitset lisäksi ohuen, pienen rajaussiveltimen, jota voit ensin kastaa veteen ja sitten vasta väriin. Näin saat tarkan rajauksen. Halutessaan luomille voi sipaista vielä luomiväriä. Itse suorin luomiväripaljetteja, joissa on aina useampi sävy. Erinomainen on esimerkki tällaisesta on paljon ylistystä saanut Urban Decay Naked luomiväripaletti. Meikatessa muistakaa vielä, että teillä on varmasti hyvät meikkisiveltimet. Oma suosikkimerkkini siveltimistä on Ecotools.

A'vot ja valmista on! Aikaa peruspäivämeikin tekoon menee noin 10-15 minuuttia. Helppoa ja nopeaa, eikö vain? Entäpä mitkä ovat teidän päivämeikkinne salat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti