tiistai 5. helmikuuta 2013

Vaatekaapin kulmakivet osa 1

Kuten viime postauksessani lupailin, esittelen nyt tärkeimmät vaatekappaleet sekä asusteet, joita tulisi mielestäni löytyä jokaisen vaatekaapista. Esittelemieni vaatteiden väriskaala on melko tummanpuhuva, mikä johtuu siitä, että suosin itse pukeutumisessani melko tummia ja helposti yhdisteltäviä perusvärejä, kuten mustaa, sinistä, harmaata, ruskeaa, tummanpunaista (burgundi) sekä myös valkoisen eri sävyjä. Tumman väriskaalan lisäksi pidän myös hyvin naisellisista, klassista vaatekappaleista, joissa on silti aina jokin juju, kuten mielenkiintoisia yksityiskohtia, esimerkiksi niittejä ja paljetteja tai mielenkiintoinen leikkaus tai materiaali.

Tässä postauksessa keskityn aluksi vain pelkkiin yläosiin, tarkemmin sanottuna takkeihin ja jakkuihin. Seuraavassa postauksessa esittelen puolestaan erilaiset puserot, topit, neuleet ja neuletakit sekä liivit.
Takeista ehdottomia klassikoita ovat trenssit, villakangas-, duffeli- ja parkatakit. Tämän ja myös viime kevään ja kesän ehdoton hankinta on sen sijaan bikermallinen nahkatakki

Wardrope cornerstones
Wardrope cornerstones by Pauliina on Polyvore

Myös jakut tai bleiserit kuuluvat vaatekaapin ehdottomiin perusvaatteisiin, joita olisi hyvä löytyä mahdollisimman monissa eri väreissä ja leikkauksissa. Jakut tuovat asuun kuin asuun tarvittavaa ryhdikkyyttä ja myös naisellisuutta. Jakuista tämän kevään ja kesän ehdoton hankita on musta-valkoraidallinen jakku, kuten tuo kollaasissa näkyvä Balmainin raitajakku. Myös peplum-mallinen jakku on piristävä lisä vaatekaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti