keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ajatuksia bloggaamisesta

Koska blogini on hyvin tuore, vasta noin kuukauden vanha, ajattelin kirjoittaa hiukan siitä, kuinka päätin ylipäätään ryhtyä bloggaamaan. Toisin sanoen, miksi bloggaaminen kiehtoo minua ja mitä haluan sillä saavuttaa? Mielestäni jokaisen blogistin olisikin hyvä miettiä välillä myös ihan ääneen, miksi ylipäätään bloggaa ja millaisia tavoitteita omalle bloggaamiselleen asettaa.

Oma päätökseni blogin perustamisesta syntyi lopullisesti vasta viime vuoden joulukuussa. Sitä ennen olen jo useita vuosia lukenut päivittäin erilaisia, lähinnä, ruoka-, muoti- ja lifestyleblogeja. Muiden blogeja lukiessani huomasin usein pohtivani, olisiko minussa itsessäni myös ainesta pitämään omaa blogia. Pohdin toistuvasti, mitä bloggaaminen ylipäätään vaatii kirjoittajalta ja voiko kuka tahansa alkaa bloggaamaan. Nyt kuukauden vanhana blogistina olen vahvasti sitä, mieltä, että jokaisen joka vain tuntee kiinnostusta bloggaamista kohtaan kannattaa rohkeasti kokeilla oman blogin perustamista. Blogin perustaminen on yllättävän helppoa ja eikä bloggaaminen vaadi yletöntä määrää erilaisia tietoja ja taitoja. Mielestäni aimo määrä innostusta ja intohimoa vie blogistia jo melko pitkälle. Hienointa oman blogin kirjoittamisessa on mielestäni se, että siinä pääsee tavalla tai toisella toteuttamaan itseään, voi luoda jotain uutta ja omannäköistä ja parhaassa tapauksessa antaa myös lukijoille inspiraatiota tai joitain uutta ajateltavaa ja keskusteltavaa. Itse luen blogeja nimenomaan löytääkseni inspiraatioita esimerkiksi pukeutumiseen, ruoanlaittoon ja sisustamiseen. Mielestäni blogien kautta välittyvät uudet ideat, ajatukset ja näkökulmat ovatkin aina hyvin tervetulleita. Lisää syitä esimeriksi muotiblogien lukemiseen voit löytää täältä.

Viime vuosina bloggaaminen on saanut minusta Suomessa ikävän sivujuonteen: bloggaamisesta aiheutuvan kateuden ja huomion siirtymisen bloggaajien saamiin tuloihin. Mielestäni on täysin sallittua, että bloggaajat saavat myös jonkilaisen korvauksen, oli se sitten rahallinen tai materiaalinen, tekemästään työstään. Vaikka edellä sanoin, että blogin perustaminen on helppoa ja että jokainen siihen varmasti halutessaan pystyy, ei oman pysyvän lukijakunnan tavoittaminen ja oman uran luominen täyspäiväisenä blogistina ole todellakaan mikään itsestäänselvä ja helppo juttu. Jos blogillaan todella haluaa menestyä ja saada vielä elantonsa siitä, vaatii bloggaaminen todellista sisukkuutta, intohimoa, taitoa ja myös ripauksen tuuria. Miksi ihmeessä blogisti sitten ei saisi saada korvausta tästä kaikesta tekemästään työstä? Jos blogilla tienaaminen kiinnostaa tai herättää kysymyksiä, vilkaiskaapa vaikka näitä artikkeleita:


Itse en kirjoita blogia ansaitsemismielessä, vaan pelkästään suuresta intohimosta muotiin, taiteeseen ja myös kirjoittamiseen. Mielestäni on antoisaa jakaa ajatuksia esimeriksi juuri muodista ja taiteesta muille ja saada parhaassa tapauksessa myös palautetta, kommentteja ja kysymyksiä omista kirjoituksistaan. Koen, että bloggaaminen tarjoaa myös erinomaista vastapainoa arki- ja työelämälle. On todella rentouttavaa istahtaa koneen ääreen ja alkaa luomaan jotain täysin omaa. Minulle blogi on erinomainen itseilmaisukanava ja myös jonkinlainen terapiamuoto.

Olisin myös kiinnostunut kuulemaan, millaisia ajatuksia bloggaaminen teissä herättää? Onko teillä jo oma blogi vai harkitsettoko sellaisen perustamista vai kierrättekö pikemminkin erilaiset blogit kaukaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti