maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sisustus- ja muuttointoilua

Olen muuttamassa ensi kuussa uuteen kämppään. Muutto tapahtuu Helsingin sisällä, jossa aion muuttaa lähemmäksi keskustaa ja parempi kulkuyhteyksiä. Uuden asunnon varmistuttua noin kuukausi sitten, olen ollut hyvin innoissani tulevasta muutosta. Odotan innolla, että pääsen muuttamaan uuteen asuntoon, uudelle asuinalueelle ja tietysti, että pääsen sisustamaan ja laittamaan uuden kodin omannäköiseksi.

Muutto on tässä vaiheessa vielä melko alkuvaiheessa ja tähän mennessä olen pyrkinyt pääsemään oikestaan vain kaikesta turhasta tavarasta eroon. Tavoitteenani on vaaleansävyinen, viihtyisä, valoisa ja avara koti, jossa ei ole mitään sellaista tavaraa, jota en oikeasti tarvitse. Tavaroiden karsiminen on iso haaste, sillä usein tulee kerättyä kotiin liikaa tavaraa ja myös vanhasta tavarasta voi olla vaikea päästä eroon. Tähän mennessä olen kuitenkin mielestäni onnistunut tavaroiden karsimisessa melko hyvin ja esimerkiksi vanhoista huonekaluistani mukaan lähtee näillä näkymin vain keittiönpöytä ja kirjahylly. Tämä tarkoittaa tietysti samalla sitä, että minun tulee hankkia uuteen kotiin myös uudet huonekalut. Viime aikoina olenkin viettänyt paljon aikaa erilaisilla sisustusaiheisilla sivuilla ja esimerkiksi Ikean sivuilla. Koska sisustusbudjettini on valitettavasti melko pieni, tulen hankkimaan suuren osan huonekaluista nimenomaan Ikeasta. Tällaiset huonekalut ja sisustuselementit ovat kiinnittäneet huomioni Ikean sivuilla vieraillessani:


Uuteeen makuhuoneeseeni haluan ehdottomasti vaaleita sävyjä, valoa sekä erilaisia tekstuureja. Vaaleiden sävyjen lisäksi pidän paljon turkoosista, joka mielestäni sopii hyvin osaksi makuuhuoneen rauhallista väritystä. Hankintalistalla on ainakin ihanan pehmeä talja, turkoosinväriset, kauniista laskeutuvat verhot sekä erilaisia valaisimia.

Tällaiset makuuhuoneet inspiroivat minua:Makuuhuoneen lisäksi sisutuskohteenani on uuden kodin olohuone. Tämännäköisiin sisustuselementteihin olen kiinnittänyt huomiota:


Olohuoneesseen haluan hankkia ainakin uuden sohvan, nojatuolin, tv-tason sekä tunnelmaa ja kodikkuutta luomaan näyttävän kattolampun sekä itämaistyylisen maton.

Tällaisista olohuoneista haaveilen:Ihanan kodikkaita ja harmoonisia olohuoneita! Toivottavasti pääsen omassa uudessa kodissani edes lähelle samanlaista tunnelmaa. Raportoin muuton ja sisutuksen etenemisestä blogissani myöhemmin. Sattuuko teillä olemaan hyviä neuvoja, esimerkiksi sisustus- tai muuttovinkkejä, uuteen kotiin muuttavalle? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti