maanantai 18. maaliskuuta 2013

Luomukosmetiikka hankintoja

Kirjoitin blogissani vähän aikaa sitten päätösestäni siirtyä kokonaan luomukosmetiikkaan. Syynä tähän päätökseen on se, että katson luonnonkosmetiikan olevan  parempi valinta sekä ihoni että luonnon kannalta. Olen päässyt toteuttamaan suunnitelmaani jonkin verran jo käytännössäkin ja ostanut kosmetiikkavalikoimaani muutaman luomutuotteen. Alla esittely näistä ostamistani tuotteista.

 

Ensimmäinen luomuhankintani oli  Madaran yrttideodorantti. Olen käyttänyt kyseistä deodoranttia nyt noin viikon ajan ja ollut tuotteeseen kovinkin tyytyväinen. Deodorantti ei jätä jälkiä paitoihin, sen tuoksu on melko mieto ja mikä parasta se pitää hien hajun hyvin poissa. Deodorantti ei myöskään sisällä pahamaineista, ihohuokosia tukkivaa alumiinia. Ottaen huomioon, että hyvän ja toimivan luomudeodorantin löytäminen koetaan usein vaikeaksi puuhaksi, olen ollut hankintaani varsin tyytyväinen. Minä ainakin valitsen mieluummin luonnonmukaisen deodorantin kuin luen erilaisia spekulaatioita esimeriksi antiperspirattien ja rintasyövän yhteydestä. Lisää tietoa tavallisen deodorantin tai antiperspirantin ja luomuvaihtoehdon eroista löydät esimerkiksi täältä.

Deodorantin lisäksi koin tärkeäksi vaihtaa perushammastahnan luomuvaihtoehtoon. Päädyin valinnassani Dr. Hauschkan suolahammastahnaan. Vaikka kyseisen hammastahnan suolanmaku vaatii totuttelua, hyvä puoli tuotteessa on se, ettei se sisällä lainkaan haitallisia fluorideja ja tensidejä. Fluorin hyödyistä ja haitoista keskustellaan kiivaasti ja näkökantoja löytyy hyvin moneen lähtöön. Tosiasia on kuitenkin se, että fluori on myrkky, eikä sitä pitäisi missään tapauksessa ainakaan niellä. Lukekaa ihmeessä fluorin haitoista kertova Elina Hytösen artikkeli Fluori - suuri valhe. 

Deodorantin ja hammastahnan lisäksi hankin  kuvassa näkyvän ihanan tuoksuisen kookossuihkusaippuan sekä apteekista saatavan Natuvive kasvovoiteen. Natuvive-tuotteiden hyvä puoli on se, että ne eivät sisällä haitallisia parabeeneja tai mineraaliöljyä. Tosin täysin luomuja kyseiset tuotteet eivät aivan ole hajusteidensa vuoksi.

  

Iloinen yllätys oli kun myös maaliskuun livboxista löytyi  pelkästään erilaisia luomutuotteita. Paketista löytyi kuvassa näkyvät Ziajan vuohenmaito-päivävoide, Burt's Bees'in Hand Salve -käsivoide, Ma Provencen palashampoo, Korresin mango-suihkugeeli sekä Laveran Liquid Eyeliner -rajauskynä. Kaikki tuotteet ovat kokeilun alla, ja tällä hetkellä ihanimmalta tuntuu tuo silkinpehmeä vuohenmaito-päivävoide. Myös palashampoo kuulostaa loistavalta keksinnölltä, sillä yksi pieni pala vastaa noin kahta pullollista nestemäistä hiusshampoota. Uskomatonta! Lisätietoa livboxista löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti